Veel gestelde vragen

Ben ik volledig vrij in de keuze voor een mondhygiënist?
Zeker! De vrije keuze voor een zorgverlener is een recht van de patiënt. Omdat er veel verschillen zijn tussen de praktijken is het raadzaam een bewuste keuze te maken voor een zorgverlener die het beste bij u past.

Heb ik een verwijzing van een tandarts nodig voor een afspraak?
Nee, dat heeft u niet. Sinds 2006 heeft u voor een bezoek aan de mondhygiënist geen verwijzing nodig van uw tandarts. Het staat u helemaal vrij zelf een afspraak te maken voor een behandeling bij Praktijk De Brink. Natuurlijk blijft het mogelijk dat u van uw tandarts het advies krijgt een mondhygiënist te bezoeken.

Kan ik ingeschreven blijven bij mijn huidige tandarts, terwijl ik daarnaast de mondhygiënist met een eigen praktijk bezoek voor preventief onderhoud?
Ja dat kan heel goed. De preventieve behandeling voert een specialist, de erkend mondhygiënist, uit. Eventuele gebitsproblemen behandelt de tandarts. Zo heeft u op ieder gebied de best denkbare zorgverlener tot uw beschikking.

Mijn tandarts zegt dat mondhygiënisten er alleen zijn voor patiënten met tandvleesproblemen. Klopt dit?
Nee, mondhygiënisten zijn er voor iedereen. Een mondhygiënist heeft een HBO studie doorlopen waarbij preventie, het voorkomen van gebitsproblemen en het gezond houden van tandvlees, centraal staan. Preventie is dan ook het wettelijke deskundigheidsgebied van de mondhygiënist (wet BIG). De mondhygiënistes van Praktijk De Brink zijn er voor iedereen, want van jong tot oud heeft u recht om samen met een specialist te werken aan het voorkomen van gebitsproblemen.

Ik heb al een mondhygiëniste. Kan ik overstappen?
Ja, dat kan. Als u bij uw vorige mondhygiënist uw dossier opvraagt en meeneemt naar de eerste afspraak bij Praktijk De Brink, dan kunnen wij het behandelplan probleemloos voort zetten.

Wat is het voordeel van mondhygiënisten werkend vanuit een eigen praktijk?
Praktijk De Brink wijdt zich volledig aan preventie en de behandeling van tandvleesproblemen. Wij hebben één belang: samen met u ervoor zorgen dat u gebitsproblemen voorkomt en uw tandvlees gezond blijft. Onze duidelijke focus maakt dat we specialist zijn op het gebied van preventie.

Voert een mondhygiëniste ook een periodieke controle uit?
Een mondhygiëniste is er voor opgeleid om de facetten van een periodieke controle uit te voeren. De mondhygiëniste herkent gaatjes en beoordeelt nauwkeurig de gezondheid van uw tandvlees. Naast het bezoeken van de mondhygiënistes bij Praktijk De Brink, adviseren wij u minimaal een keer per jaar de tandarts te bezoeken voor een periodieke controle. U krijgt daarmee in feite een dubbele check van uw gebit en tandvlees.

Ik ben rolstoelgebruiker. Kan ik naar de praktijk komen?
Praktijk De Brink Julianadorp en Praktijk de Brink Wieringerwerf zijn allebei gelegen op de begane grond en gelijkvloers. Hierdoor hebben rolstoelgebruikers en mensen met een handicap toegang tot de praktijk. Eveneens is er de mogelijkheid een rolstoelbus voor de deur van de praktijk te parkeren. Beiden praktijken hebben een invalide parkeerplek voor de deur.