Implantaten

Implantaten

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingprothese.
 
Geef uw nieuwe tanden aandacht
Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controles zorgen ervoor dat uw implantaten uw hele leven mee gaan. Geef uw nieuwe tanden daarom de aandacht die ze nodig hebben. Vraag de mondhygiënistes van Praktijk De Brink om advies over welke producten en reinigingstechnieken het beste bij uw implantaat passen. Want elke implantaat vereist een verschillende reinigingstechniek, vaak met speciale hulpmiddelen.
 
Goed schoonmaken
Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is erg belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en of flossdraad. Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen. Als u voedselresten en plak rond de implantaten niet weghaalt, gaat het tandvlees ontsteken. Daardoor verliezen ze op den duur hun houvast, gaan ze los staan en pijn veroorzaken.