Gaatjes

Gaatjes

Bacteriën in tandplak veroorzaken gaatjes in tanden en kiezen. Elke keer als u iets eet, zetten deze bacteriën de suikers en koolhydraten in het voedsel om in zuur. Dat zuur tast het glazuur van de tanden en kiezen aan. Daardoor treedt tandbederf op: de bekende gaatjes, of cariës. Praktijk De Brink geeft u uitgebreide voorlichting over het ontstaan van gaatjes en nog belangrijker, het voorkomen ervan.

Pijn door gaatjes
Tanden en kiezen waar gaatjes in zitten, kunnen gevoelig worden bij temperatuurwisselingen en bij het eten van zoetigheid. Naarmate de gaatjes groter worden kan deze gevoeligheid overgaan in pijn.

Gaatjes voorkomen
Eet u te vaak op één dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om te herstellen. U kunt het aantal eet- en drinkmomenten het beste beperken tot maximaal zeven per dag: drie maaltijden en maximaal vier keer per dag een tussendoortje. Daarnaast is het natuurlijk van belang om twee maal per dag uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta.